Albirea dintilor acasa...ieftin si la pret accesibil tuturor


Albirea dintilor - cele mai bune remedii

Ce este de facut?

truc: Rujurile in culorile rosu, roz, visiniu, mov sau portocaliu pot crea un efect de dinti albi.

Ia o lingura de suc de lamaie si o lingura de sare. Lamaia cauzeaza pierderea calciului din dinti – unul din motivele principale al dintilor galbeni. Fa o pasta din aceste ingrediente si aplic-o pe dintii galbeni. Vor deveni albi.
Un alt remediu bun in cazul albirii dintilor il poate constitui o lingurita de bicarbonat de sodiu combinat cu putina apa pentru a forma o pasta. Aplica aceasta pasta pe dinti.
Utilizarea bicarbonatului de sodiu ca pasta de dinti ajuta la  albirea dintilor.
  • Foloseste partea interioara a unei coji de portocala pentru a-ti freca dintii pentru un luciu alb.
  • Foile de dafin, uscate sau pudra, combinate cu coaja uscata de portocala reprezinta un remediu excelent pentru albirea dintilor. Aplic-o pe dinti pentru rezultate rapide.
  • Mestecatul de spanac crud ajuta de asemenea la albirea dintilor.
  • Viziteaza-ti dentistul in cazul in care ai probleme cu dintii.
  • Mananca morcovi, telina, castraveti, broccoli, mere si capsuni, toate cat mai proaspete, crude. 
  • O DATA PE SAPTAMANA SPALA DINTII CU SARE DE BUCATARIE
  •  Zdrobiti cateva capsune proaspete si amestecati'le cu un varf de cutit de bicarbonat si putina apa . Veti obtine o pasta pe care o aplicati pe dinti , cu ajutoru unei periute . Curatati asfel dintii o data la 3-4 luni . Capsunele au efecte astringent si ajuta la indepartarea petelor de cafea ,de tutun si de vin rosu de pe dinti

Ingrijirea si produse eficiente pentru albirea dintilor

Desi toata lumea isi ingrijeste dintii,nu toate persoanele ii au albi de la mama natura sau ,chiar daca nu fumeaza,nu consuma bauturi alcoolice,ceai negru,ciocolata, vin rosu sau alte alimente care pot pata albul dintilor,multi au dintii galbeni,in ciuda perierii zilnice si a altor obiceiuri benefice.Exista un numar mare de produse disponibile pentru albirea dintilor. Le putem cumpara dupa bunul plac sau putem cere ajutorul dentistului.Unul din aceste produse este OPALESCENCE ,care ajunge pana la 200 lei(sper sa nu gresesc),insa in afara efectului de albire provoaca sensibilitatea dintilor la cald ,la rece,la dulce.
Un alt produs foarte eficient(din cate am citit,nu l-am incercat) este Crest Whitestrips,al carui pret variaza in functie de unele proprietati ale produsului(de la 165 lei pana la peste 250 lei),Aquafresh White Trays este la fel,un produs cu mulaje ce contin un gel pentru albirea dintilor-pret 209 lei).
Se spune ca unele substante continute de tratamentele pt albirea dintilor sunt considerate vinovate de cancerul oral.Peroxidul de hidrogen din compozitia gelurilor care se aplica pe dinti este substanta incriminata de cercetatori. Studiile pe animale au aratat ca peroxidul de hidrogen favorizeaza dezvoltarea tumorilor canceroase pe interiorul obrajilor, iar daca este inghitit poate cauza cancere gastro-intestinale. Dar trebuie precizat ca astfel de teste nu au fost facute pe oameni. Teoretic, cercetatorii afirma ca, atunci cand peroxidul de hidrogen atinge alte tesuturi din gura in afara de dinti, acesta provoaca leziuni care evolueaza in cancer. “Produsele pentru albirea dintilor nu sunt interzise, dar oamenii trebuie sa stie ca ar putea exista o legatura intre acestea si cancerul oral.” spune dr. Bruce Davidson, seful sectiei de otorino-laringologie si chirurgie a gatului de la Spitalul Central din Washington.Plus de asta ,Prin albire sunt afectate particule din smalt -> sunt distruse prisme de smalt, provocand dezechilibre in structura smaltului, indiferent de garantiile pe care vi le dau anumiti doctori. Procedeul trebuie repetat la 6 luni, pt ca dintii se ingalbenesc . Prin repetarea procedurii, se distruge si mai mult smaltul. Daca a doua zi dupa albire, se consuma anumite alimente, dintii se pot colora . Deasemenea pacientii trebuie sa renunte la fumat si la consumul unor anumite alimente. Este un risc in plus fata de tutun, poluare, alcool… Ceea ce se stie cu certitudine este ca, dintre sase pacienti care au facut un cancer oral inainte de 40 de ani, doi au utilizat produse de albire a dintilor, in conditiile in care nu au fumat si nu au consumat alcool in mod constant."

O alta lista de retete pentru albirea dintilor(pe care recunosc ca am gasit-o pe internet):

Praf de dinti cu portocala si menta. Acest praf de dinti intareste gingia si poate sa dea rezultate foarte bune in cazul unei paradontoze care s-a instalat deja. Ingrediente: 40 g coaja de portocale, 30 g frunze de menta uscate si 10 g sare de mare. Se spala si se rade coaja unei portocale. Se lasa peste noapte la uscat. A doua zi, se faramiteaza frunzele de menta cu mana si se amesteca cu coaja de portocala rasa si cu sarea. Pulberea astfel obtinuta se pastreaza intr-un borcan cu capac. Pentru curatarea dintilor, se preseaza putin din acest praf pe periuta de dinti umezita.
Pasta de dinti cu lamaie, salvie si radacina de iris (stanjenel). Aceasta pasta de dinti reuneste toata stiinta terapeutica a bunicii. Lamaia intareste gingia si inlatura petele maronii. Salvia si uleiul de scortisoara au efect antiseptic, iar radacina de iris, care poseda proprietati analgezice, li se dadea pe vremuri bebelusilor sa mestece cand le cresteau dintii. Ingredinte: 1 lamaie, 1 lingurita pulbere de radacina de iris, 1/2 lingurita ulei de scortisoara, 1 lingura apa distilata. Se zdrobeste pulpa lamaiei si se amesteca intr-un bol cu frunzele de salvie maruntite, pulberea de iris si uleiul de scortisoara. Apoi se adauga apa cat sa se formeze o pasta groasa. Se pastreaza intr-un borcan cu capac.
Praf de dinti cu creta flotata. Creta flotata cu granulatia ei foarte fina este un agent de curatare bun, care indeparteaza tartrul si placa dentara. Radacina de violet se gaseste sub numele de Radix Violae ordoratae. Ingrediente: 60 g creta flotata, 20 g pulbere de radacina de violete si 5 ml ulei de menta. Se amesteca creta si pulberea si se adauga uleiul de menta. Se trece prin sita si se pastreaza intr-un borcan cu capac. Pentru spalare, se presara putin din acest praf pe periuta umezita.
SFAT:
- daca nu puteti sa va spalati pe dinti imediat ce ati mancat, mestecati guma de mestecat fara zahar sau mancati un mar cu coaja.
-Tratament cu infuzie de menta. Peste 4-5 frunze de menta (izma) se toarna 100 ml de apa fierbinte (imediat dupa ce a clocotit) si se acopera vasul respectiv cu un capac cat mai etans. Se lasa jumatate de ora dupa care respectiva solutie se va folosi dupa spalarea pe dinti, clatindu-se gura de trei ori pe zi dupa fiecare masa
-Decoct de busuioc. Intr-o cana de apa rece (200ml) se pun 2 lingurite de frunze uscate de busuioc si se lasa la macerat 10 minute, apoi se pune pe foc si se da un clocot, se lasa acoperit 15 minute. Se clateste gura dupa fiecare spalare pe dinti.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Daca ai gresit in fata iubitei tale....

Impresii...trairi...intamplari...ganduri...viata...

Pamflete, Pamfleturi, Pamflet