Cum să-ţi păstrezi dinţii albi?10 sfaturi utile

        Odată compromis aspectul danturii poate fi cu greu reabilitat prin tratamente costisitoare de albire al căror rezultat nu se menţine în timp. Prin urmare este ideal să prevenim astfel de probleme dentare. Iată care sunt cele zece cerinţe pentru o dantură perfectă:



Cum să-ţi păstrezi dinţii albi? 10 sfaturi utile
Decalogul zâbetului perfect 1.Vitaminele şi mineralele previn îngălbenirea
Pentru prevenirea dinţilor galbeni, consumaţi cât mai multe alimente care conţin vitamine şi minerale. După cum era de aşteptat, cele mai bogate surse naturale de vitamine şi minerale sunt fructele şi legumele proaspete.
2. Atenţie la cafea şi vin
Când vrei să ai o dantură impecabilă trebuie să te feresti de băuturi care conţin coloranţi cum ar fi vinul roşu, cafeaua sau ciocolata. Pentru a evita contactul direct cu dantura le poţi consuma cu un pai.
3.Fără ţigări!
Se ştie faptul că unul dintre cei mai mari duşmani ai dinţilor albi este gudronul din ţigări. Ţigara electronică este alternativa perfectă la fumatul clasic. Nu conţine monoxid de carbon sau alte substanŢe dăunătoare atât pentru dinţi cât şi pentru sănătate.
4.Un măr pe zi!
Mărul este un fructul care poate să albească dinţii fără să le afecteze smalţul. O dată pe săptămână poţi completa ritualul natural de albire al dinţilor cu câteva felii de lămâie!

5. Efectuează periajul corect
Spălatul pe dinţi trebuie să dureze măcar trei minute. Iată ordinea corectă de efectuare a mişcărilor: mai întâi cele orizontale, apoi cele mişcări verticale, dinspre gingii spre vârful dintelui!
6.Curăţă-ţi cât mai des dantura
Este ideal să vă spălaţi pe dinţi după fiecare masă. Foarte important! pentru un periaj eficient, nu udaţi periuţa înainte de spălare!
7.Ajutor suplimentar
Pasta de dinţi nu poate distruge toate bacteriile găzduite de cavitatea bucală. Prin urmare ai putea să-i măreşti eficienţa folosind şi o apă de gură!
8.Atenţie la fainoase!
Pe lângă folosirea unei paste de dinţi speciale care să îndepărteze depunerile de tartru, este bine să te fereşti să consumi pâine sau paste făinoase. Explicaţia: carbohidraţii prelucraţi pe care acestea le conţin sunt cauza formării plăgii bacteriene care produce respiraţia urât mirositoare.

9. Mai des pe la stomatolog
Detartrajul şi periajul profesional ar trebui să fie efectuat măcar o dată pe an.
10 Utilizaţi aţa dentară!
Unul dintre motivele apariţiei petelor pe dantură sunt chiar resturile de alimente care se adună printre dinţi. Prin urmare spaţiile interdentare ar trebuie curăţate mereu cu aţa dentară.
Sursa: Iulia Roman

Comentarii

  1. Foarte bune sfaturile!Ar trebui sa se acorde o atentie mai mare sanatatii orale!
    Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Impresii...trairi...intamplari...ganduri...viata...

Daca ai gresit in fata iubitei tale....

Pamflete, Pamfleturi, Pamflet