Cum faci sa reziste oja cat mai mult pe unghii


Flori Lixandru Scoala de machiaj Cotimanis
Metode de ingrijirea manichiurii si pedichiurii
"Orice oja imi aplic pe unghii nu rezista mai mult de doua zile. Am incercat si produse mai scumpe, dar niciun rezultat. Este vorba de tehnica sau de calitatea unghiei?".
Stefania
Raspuns:
Nu doar calitatea produsului aplicat pe unghii conteaza atunci cand vorbim despre durata de viata a unei manichiuri impecabile. La fel de importanta e metoda prin care aplici oja. Unghia trebuie, in primul rand, sa fie sanatoasa. Daca se exfoliaza, oja va sari odata cu ea. Lasa unghiile sa "respire" cel putin o zi pe saptamana, prin asta intelegand sa nu le mai dai cu oja. In schimb, trateaza-le cu zeama de lamaie sau cu ulei de masline. Uleiul de masline are efect regenerator asupra unghiilor. Tinandu-le 10 minute in ulei caldut prevenim exfolierea lor. Sucul de lamaie le hidrateaza si le vitaminizeaza, dand, in acelasi timp, stralucire unghiei. Este indicat ca tratamentul sa se faca seara, inainte de culcare, pentru ca sucul sa actioneze pana dimineata, spune specialista Scolii de machiaj Cotimanis Show.
Tot pentru sanatatea unghiilor, fereste-le de factorii agresivi, chimici si mecanici, si foloseste manusi atunci cand faci curatenie prin casa!
Indeparteaza pielea moarta, da unghiei o forma usor rotunjita si asigura-te ca suprafata ei este neteta si bine uscata. Daca e deja exfoliata, riscul sa se rupa si sa compromita manichiura e mai mare. Aplica un lac hranitor, cu vitaminele A si E, cheratina si calciu. Acum poti incepe sa aplici oja in doua straturi. Cheia acestei proceduri consta in "sigilarea" varfului unghiei, oja de acolo incepand, in mod normal, sa sara. "La fiecare strat aplicat treci pensula pe varful unghiei, de jur-imprejur, eventual si sub varf, astfel incat sa fie totul complet acoperit. Acesta este cel mai important element care confera rezistenta ojei. Calitatea ei conteaza in proportie de 50%, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie scumpa", completeaza Flori Lixandru. Daca, la sfarsit, oja proaspat aplicata are mici imperfectiuni, repar-o aplicand un lac incolor. Acesta se poate aplica si dupa 2-3 zile pentru reimprospatare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Impresii...trairi...intamplari...ganduri...viata...

Daca ai gresit in fata iubitei tale....

Pamflete, Pamfleturi, Pamflet